Avui va de melmelades… de taronja!

Aquesta vegada canvio la mitja i el ganxet per melmelades… doncs al llarg d’aquest hivern m’havia proposat trobar la recepta ideal per fer melmelada de taronja i finalment, quan ja em donava per vençuda, a la primavera, em sembla que la he trobat!!

Després de provar unes 6 o 7 receptes (i no exagero, tinc la família i amics contents amb tanta melmelada repartida) crec que finalment he aconseguit la que volia, tant per la textura, la dolçor i l’amargor. Clar que les taronges eren de veritat, valencianes!

Ja ho diuen que la primavera tot ho altera… fins i tot la inspiració a la cuina és millor! 🙂

Si busqueu receptes de melmelada de taronja amarga, en trobareu deu mil… no, millor dit…vint mil! és una bogeria, no n’hi ha cap d’igual i ara jo hi sumo la meva.  Espero que us animeu a provar-la!

Aquí us deixo la recepta:

Ingredients:

  • 700 gr de taronja dolça (amb pell)
  • 300 gr de taronja amarga (si només en teniu de dolces, també serveix)
  • 1/4 de litre de suc de taronja (si la taronja amarga té molt pinyol i és molt pelluda, pot ser aquesta la que escorres)
  • 1/4 de litre d’aigua mineral
  • 1/2 kg de sucre blanc (no compreu marques blanques, no queden igual. I si voleu sucre morè, us farà la melmelada molt fosca)
  • suc d’una llimona
  • Un gotet de whisky o Cointreau© (OPCIONAL)

Com la fem:

  • Es pelen les taronges ben netes amb un pelador per tal de no agafar la part blanca i es talla en  juliana
  • Ho posem a bullir amb aigua uns 10 o 12 minuts i un cop bullit ho escorrem bé
  • Mentrestant pelem bé les taronges sense deixar part blanca i les fem a trossets ben petits (pots passar-les per la picadora si vols)
  • Ho barregem tot (pells, taronja a trossets, suc i aigua) en un cassó i hi afegim el sucre i el suc de la llimona. A mi no m’agrada molt dolça i sempre faig la meitat de sucre que de fruita, en totes les melmelades.
  • Ho anem coent a foc mig remenant amb cura almenys durant uns 45 minuts o 1 hora. Per saber si la textura és la que volem, podeu posar un platet al congelador i tirar-hi una mica de melmelada; amb el fred, aquesta es refreda i agafa la textura real ja que calenta sempre és més líquida.
  • Un cop passada l’estona de cocció s’hi afegeix un gotet de whisky o Cointreau© i es deixa coure uns 2 o 3 minuts més.
  • Ja ho podem empotar
  • Per fer el buit, si poseu els pots calents cap per avall uns 30 minuts ja n’hi hauria prou, però si ho heu de conservar un temps llarg, millor fer bullir amb aigua com s’ha fet tota la vida.

… i si l’acompanyes de coca de xocolata… ja ni us explico! boníssim!!

Deixa un comentari